Pomerančová pěna
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 330 kcal
 - Sacharidy 66 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 109 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 64 g
 - Cholesterol 20 mg
 - Draslík 538.3 mg
 - Vláknina 14350 mg
 - Vitamín A 14350 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 152.3 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 50.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve omyjeme 4 pomeranče a rozkrojíme na poloviny, dužinu vydlabeme a propasírujeme přes jemné síto. Získanou šťávu smícháme v kastrůlku se stejným množstvím vody a citronovou šťávou. Pomalu zahříváme a postupně přidáváme cukr. Několik lžic šťávy smícháme s maizenou a za stálého míchání přidáme zpět do kastrůlku se šťávou. Prohřejeme, odstavíme a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Bílky smícháme se špetku soli, vyšleháme tuhý sníh a vmícháme do vychlazeného krému.
 - 
                                3
Jednotlivé poloviny vydlabaných pomerančů naplníme hotovým krémem a dáme na 1 hodinu do lednice.
 - 
                                4
Před podáváním ušleháme ze smetany tuhou šlehačku, plněné pomeranče jí ozdobíme a dezert podáváme s dílky zbylého pomeranče.