Zaječí paštika
Suroviny
- 100 g Celer bulvový
 - 150 g Játra vepřová
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 100 g Mrkev kořen
 - 200 g Slanina vepřová
 - 100 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 300 g Vepřová plec
 - 100 g Petržel kořen
 - 400 g Zaječí maso
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Žemle tuková
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 0.5 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 396 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 56 g
 - Sodík 5160 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 209.4 mg
 - Draslík 550.1 mg
 - Vláknina 2782.2 mg
 - Vitamín A 2782.2 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Všechno maso nakrájené na kousky dusíme v zakrytém v hrnci s pokrájenou kořenovou zeleninou a bobkovým listem, občas podlijeme vodou. Měkké maso vyjmeme a zbavíme kostí, nakrájíme na malé kousky. Na cibuli osmahneme kousky vepřových jater, přidáme pokrájenou slaninu, ještě chvilku smažíme a odstavíme. Dále přilijeme 1 dl vývaru z masa, přidáme housku nakrájenou na kostičky, všechny suroviny smícháme a rozmixujeme dohladka. Osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového oříšku, vejce a promícháme. Hmotu přendáme do vymazané formy nebo pekáčku a 45 minut vaříme v páře zakryté pečícím papírem. Necháme vychladnout a vyklopíme. Podáváme s bílým pečivem a naloženými brusinkami.