Vepřová kýta na česneku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 350 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 849 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 69.3 mg
 - Draslík 279.3 mg
 - Vláknina 519 mg
 - Vitamín A 519 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřovou kýtu opláchneme, protkneme oloupaným česnekem, osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Do pekáče dáme tuk, na kolečka nakrájenou cibuli, vložíme maso a pečeme v rozehřáté troubě. Během pečení přeléváme maso vypečenou šťávou, doléváme teplou vodou a podle potřeby obracíme.
 - 
                                3
Měkkou, dozlatova upečenou kýtu vyjmeme a šťávu přecedíme.
 - 
                                4
Při podávání kýtu krájíme přes vlákno a vlastní šťávou-výpekem podléváme jednotlivé porce.