Roštěnky vídeňské
Suroviny
- 750 g Hovězí bok
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 0.5 ks Salát hlávkový
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2.5 polévková lžíce Sádlo škvařené
- 3 polévková lžíce Hovězí vývar základní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 422 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 25 g
- Sodík 312 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 87.2 mg
- Draslík 697 mg
- Vláknina 2491.3 mg
- Vitamín A 2491.3 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Roštěnky jemně naklepeme, na okrajích nakrojíme na více místech a opět shrneme do původního tvaru, osolíme, opepříme a lehce zaprášíme hladkou moukou.
-
2
Sádlo rozehřejeme na pánvi a roštěnky z každé strany opečeme cca 3 minuty. Poté je přendáme na teplou mísu, sádlo slijeme,přidáme máslo, špetku mouky, osmahneme a přidáme cca 3 lžíce vývaru. Necháme přejít varem.
-
3
Hotovou šťávou přelijeme roštěnky na horké míse, obložíme zeleninou nebo listy salátu a na každou roštěnku dáme kroužky cibule osmažené na zbytku sádla.