Pikantní salát ze žluté cukety
Suroviny
- 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř citronový
 - 5 kávová lžička Pepř 4 barev
 - 2 kávová lžička Ocet Sherry
 - 4 ks Cuketa žlutá
 - 3 stroužek Česnek
 - 5 dl Voda pitná
 - 1.3 dl Víno bílé
 - 1 polévková lžíce Sůl mořská
 - 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
 - 1 polévková lžíce Citronová kůra
 - 0.5 polévková lžíce Oregano čerstvé
 - 1.5 polévková lžíce Bazalka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 59 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 1208 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 51.8 mg
 - Vláknina 9733.4 mg
 - Vitamín A 9733.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytou žlutou cuketu osušíme a nakrájíme na plátky siné přibližně 1.5 cm. V hrnci přivedeme k varu 5 dl vody s 1.3 dl bílého vína, mořskou solí a octem. Cuketové plátky povaříme za stálého míchání 2-3 minuty. Plátky vyjmeme sítem a necháme okapat.
 - 
                                2
Čerstvé oregáno, mátu a bazalku omyjeme a lístky otrháme.
 - 
                                3
Očištěný česnek utřeme se solí a dáme do velké mísy. Přidáme nastrouhanou kůru z chemicky neošetřeného citrónu, oregáno, mátu, bazalku, čerstvě pomletý citrónový pepř, pepř 4 barev, sherry ocet a vymícháme salátový dresing. Přidáme cuketové plátky, promícháme, necháme odležet 30 minut.
 - 
                                4
Salát servírujeme vychlazený.