Telecí řízky plněné šunkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 484 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 251 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 180 mg
 - Draslík 784.6 mg
 - Vláknina 118 mg
 - Vitamín A 118 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.7 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Telecí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na 4 plátky, lehce naklepeme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Na dva položíme plátky šunky a posypeme je šalvějí, přikryjeme zbývajícími plátky masa. Na okrajích je k sobě přichytíme párátky.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme olej se lžící másla, maso z každé strany smažíme 2 - 3 minuty, během smažení osolíme. Usmažené řízky vyjmeme z pánve, zabalíme do alobalu.
 - 
                                3
Do pánve k výpeku vlijeme bílé víno, necháme ho přejít varem, potom přimícháme zbylé máslo, omáčku dochutíme pepřem a solí. Vložíme řízky, krátce prohřejeme a podáváme.
 - 
                                4
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.