Celerový oukrop
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 267 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 426 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 11 mg
 - Draslík 674.5 mg
 - Vláknina 7951.5 mg
 - Vitamín A 7951.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupeme a omyjeme celer a brambory. Celer pokrájíme na malé kostičky, brambory na kostky, dáme do hrnce s 1.4 dl vody, solí, kmínem a uvaříme doměkka. Zeleninu vaříme 20 minut.
 - 
                                2
Uvařené brambory s celerem vyjmeme sítem nebo přecedíme a vývar dáme do druhého hrnce. Zeleninu rozmixujeme dohladka a vrátíme ji do vývaru. Promícháme a dochutíme pepřem i solí, necháme přejít varem, hrnec zakryjeme poklicí a odstavíme z plotny.
 - 
                                3
Očistíme česnek a dobře jej rozetřeme. Kerblík s pažitkou omyjeme a drobně pokrájíme. Tvrdší krajíce chleba pokrájíme na malé kostičky, které rozdělíme do talířů. Do každého talíře přidáme lžičku husího sádla, česnek, bylinky, přelijeme horkým oukropem a podáváme.