Telecí přírodní řízky zapečené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1602 kcal
 - Sacharidy 185 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 97911 mg
 - Bílkoviny 143 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 521.8 mg
 - Draslík 2053.9 mg
 - Vláknina 15750 mg
 - Vitamín A 15750 mg
 - Vitamín B6 2.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Řízky očistíme, na okrajích nakrojíme, naklepeme, osolíme a zaprášíme hladkou moukou. Řízky opečeme na rozehřátém másle na obou stranách. Poté je zalijeme smetanou a necháme chvilku povařit.
 - 
                                2
Jakmile smetana zhoustne, zalijeme řízky rozkvedlanými osolenými vejci smíchanými se lžící hladké mouky a 4 lžícemi mléka.
 - 
                                3
V rozehřáté troubě zapečeme přelité řízky.