Telecí játra smažená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1726 kcal
 - Sacharidy 258 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 1046 mg
 - Bílkoviny 68 g
 - Uhlovodany 71 g
 - Cholesterol 650.4 mg
 - Draslík 662.1 mg
 - Vláknina 20350 mg
 - Vitamín A 20350 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0.1 mg
 - Vitamín C 20.3 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Játra pouze otřeme, odblaníme a rozkrojíme na čtyři ploché porce, které na okrajích nařízneme, aby se nekroutila. Poté játra obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhané housce.
 - 
                                2
Na pánvi rozehřejeme tuk, obalená játra na něm osmažíme.
 - 
                                3
Hotová játra pokapeme máslem a obložíme dílky citrónu.