Smaženky z bílé klobásy v kapustových listech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1792 kcal
 - Sacharidy 268 g
 - Tuky 53 g
 - Sodík 97874 mg
 - Bílkoviny 59 g
 - Uhlovodany 76 g
 - Cholesterol 85.1 mg
 - Draslík 739.5 mg
 - Vláknina 26750 mg
 - Vitamín A 26750 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 150 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z bílé klobásy vytlačíme její obsah na prkénko posypané strouhanou houskou a utvoříme 8 stejně velkých válečků, které opečeme na troše tuku po celém povrchu.
 - 
                                2
Kapustové listy spaříme 5 minut v osolené vodě a dáme je okapat. Žebra listů skrojíme na plocho a na každý list položíme opečený váleček z klobásy. Přehneme přes něj postranní části listu a následně celý list svineme a sepneme párátkem. Závitky obalíme v hladké mouce, v rozšlehaném vejce a strouhané housce.
 - 
                                3
Závitky rychle osmažíme na rozehřátém tuku a odkládáme na papírové ubrousky, aby okapal přebytečný tuk.