Zelnice s uzeným masem
Suroviny
- 250 g Zelí kysané
 - 200 g Uzené maso vařené
 - 100 ml Hovězí vývar základní
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Sůl
 - 1.25 l Voda pitná
 - 2 dl Smetana 12% (konzumní)
 - 2 polévková lžíce Tuk
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 500 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 161 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 122.1 mg
 - Draslík 190 mg
 - Vláknina 3514.8 mg
 - Vitamín A 3514.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.6 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 50.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uzené maso nakrájíme na kostičky, vložíme do vody a přivedeme k varu. Vložíme kysané zelí, osolíme, opepříme a vaříme do poloměkka.
 - 
                                2
Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme mouku, poprášíme sladkou červenou paprikou, vše osmahneme a připravenou jíšku vložíme do polévky.
 - 
                                3
Vše uvaříme do měkka.
 - 
                                4
Polévku nakonec zjemníme smetanou s rozšlehaným žloutkem.