Salát z dušeného hrášku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 118 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 64 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 0.9 mg
 - Draslík 305 mg
 - Vláknina 12750 mg
 - Vitamín A 12750 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 50 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hrášek vložíme do malého množství vařící osolené vody a dusíme doměkka. Potom jej scedíme a necháme okapat.
 - 
                                2
Připravíme zálivku z octa, cukru, oleje, vody a soli. Nalijeme ji na připravený hrášek a salát necháme chvíli proležet.