Hrachová kaše se smaženou cibulkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 291 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 834 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 1.3 mg
 - Draslík 53.2 mg
 - Vláknina 8097.6 mg
 - Vitamín A 8097.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hrách přebereme, několikrát propláchneme tekoucí vodou, zalijeme studenou vodou a přes noc necháme bobtnat v chladničce.
 - 
                                2
Potom hrách uvaříme doměkka.
 - 
                                3
Uvařený hrách najemno umeleme nebo prolisujeme, okořeníme majoránkou, pepřem, česnekem rozetřeným se solí, rozředíme horkým vývarem a podle potřeby přisolíme. Za stálého míchání krátce povaříme.
 - 
                                4
Hrachovou kaši podáváme omaštěnou s jemně nakrájenou cibulkou osmaženou na sádle dozlatova.