Hrachová kaše se smaženou cibulkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 750 g Hrách loupaný
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 1 g Majoránka
  • 20 g Česnek
  • 20 g Sůl
  • 13.27 g Sádlo škvařené
  • 200 ml Hovězí vývar základní
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 291 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 834 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 1.3 mg
  • Draslík 53.2 mg
  • Vláknina 8097.6 mg
  • Vitamín A 8097.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrách přebereme, několikrát propláchneme tekoucí vodou, zalijeme studenou vodou a přes noc necháme bobtnat v chladničce.

  • 2

    Potom hrách uvaříme doměkka.

  • 3

    Uvařený hrách najemno umeleme nebo prolisujeme, okořeníme majoránkou, pepřem, česnekem rozetřeným se solí, rozředíme horkým vývarem a podle potřeby přisolíme. Za stálého míchání krátce povaříme.

  • 4

    Hrachovou kaši podáváme omaštěnou s jemně nakrájenou cibulkou osmaženou na sádle dozlatova.

Komentáře k receptu