Jablková bublanina
Suroviny
- 100 g Marcipánová hmota surová
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 150 g Mouka polohrubá
 - 50 g Solamyl
 - 100 g Cukr krupice
 - 800 g Jablka
 - 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 0.5 kávová lžička Skořice mletá
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Cukr vanilka
 - 1 špetka Sůl
 - 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 299 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 49 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 46 g
 - Cholesterol 86.6 mg
 - Draslík 165.6 mg
 - Vláknina 4220.7 mg
 - Vitamín A 4220.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve utřeme 80g cukru s vejci, vanilkovým cukrem, špetkou soli a rozdrobeným marcipánem.
 - 
                                2
Poté smícháme mouku, kypřicí prášek a škrobovou moučku. Vzniklou sypkou směs smícháme se smetanou a přimícháme k již utřenému máslu s vejci.
 - 
                                3
Použijeme rozvírací formu o průměru cca 26cm, kterou vymažeme a naplníme těstem.
 - 
                                4
Jablka oloupeme, rozpůlíme a odstraníme jadřince. Zbývající cukr smícháme se skořicí a jablka v něm obalíme. Položíme je na těsto klenbou vzhůru, zatlačíme do těsta.
 - 
                                5
Pečeme v troubě předehřáté na 180C na středním roštu asi 45min.