Bruschetta s ančovičkami, barevnými rajčaty a mozzarellou
Suroviny
- 240 g Rajčata Cherry
 - 300 g Mozzarella
 - 8 krajíc Ciabatta
 - 4 ks Rajčata soudková
 - 1 hrst Bazalka
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Balsamico ocet
 - 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 4 polévková lžíce Ančovičky konzervované
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 393 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 988 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 68.6 mg
 - Draslík 1301.6 mg
 - Vláknina 9408.3 mg
 - Vitamín A 9408.3 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 85.2 mg
 - Vitamín E 5.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nakrájíme mozzarellu na tenké plátky, poté nakrájíme třešňová rajčata na půlky a masitá rajčata na silné plátky a připravíme zálivku - smícháme nebo rozšleháme ocet aceto balsamico, olivový olej, sůl a pepř.
 - 
                                2
Po obou stranách opečeme plátky cibatty nebo jiného bílého chleba. Z jedné strany vždy potřeme česnekem, pokapeme olivovým olejem a potřeme ančovičkovou pomazánkou. Dáme na ně plátky mozzarelly a 2-3 rozpůlená třešňová rajčata. Takto připravené plátky chleba rozložíme na grilovací plech a 3-4 minuty grilujeme, dokud rajčata nezměknou. Pak je pokapeme zálivkou, posypeme lístky bazalky a dle chuti opepříme.
 - 
                                3
Na čtyři talíře určené k podávání předkrmu připravíme nakrájená masitá rajčata a část třešňových rajčat dvou barev, na každý z talířů položíme 2 kousky bruschetty, opečeného chleba s ančovičkami, mozzarellou a rajčaty a můžeme podávat.