Lilek parmigiana
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 607 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 58 g
 - Sodík 429 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 33.2 mg
 - Draslík 469.2 mg
 - Vláknina 15062.6 mg
 - Vitamín A 15062.6 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.3 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Lilek pokrájíme na tenčí kolečka, prosolíme a necháme v cedníku hodinu okapávat. Poté opláchneme vodou a osušíme utěrkou. Jednotlivé kousky obalíme lehce v mouce.
 - 
                                2
Troubu necháme rozehřát na 180 °C, připravíme si zapékací mísu cca 30 x 20 cm velikou. Vymažeme ji tukem.
 - 
                                3
Polovinu oleje necháme rozpálit a osmažíme na něm lilek, olej doléváme dle potřeby.
 - 
                                4
Osmažený lilek naskládáme do zapékací mísy, opepříme, přidáme 4 lžíce passaty a zasypeme pokrájenou bazalkou. Zeleninu posypeme částí strouhané mozzarelly a parmezánu. Celý postup opakujeme do spotřebování všech surovin.
 - 
                                5
Pečeme 30 minut. Po vyjmutí z trouby necháme 30 minut vystydnout.