Krevety zavinuté v pršutu
Suroviny
- 250 g Rajčata
- 50 g Slanina vepřová
- 300 g Prosciutto sušené
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 3 ks Cibule
- 2 ks Česnek
- 1 dl Víno bílé
- 2 kg Krevety tygří - loupané
- 0.69 polévková lžíce Olej olivový
- 12 polévková lžíce Sůl
- 3 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 660 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 33 g
- Sodík 6309 mg
- Bílkoviny 120 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 533.5 mg
- Draslík 340.2 mg
- Vláknina 19539.5 mg
- Vitamín A 19539.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vyloupané krevety omyjeme. Každou krevetu zabalíme do plátku pršutu (druh sušené šunky), spojíme párátkem nebo můžeme závitek ovázat nití. Takto připravené krevety prudce osmažíme na rozpáleném oleji z každé strany.
-
2
Krevety z oleje vyjmeme, odložíme na talíř, do toho samého oleje dáme rozškvařit drobně pokrájenou cibuli, slaninu, přidáme oloupaná nakrájená rajčata, drobně nakrájenou zelenou petrželku a česnek, vše osolíme, opepříme, zalijeme bílým vínem a promícháme.
-
3
Všechny ingredience chvilku povaříme, přidáme k nim krevety a ještě povaříme několik minut.
-
4
Krevety v pršutu servírujeme horké.
-
5
(Před podáváním opatrně niť odstraníme.)
-
6