Bifteky s česnekovým máslem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 392 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 565 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 117 mg
 - Draslík 102.4 mg
 - Vláknina 1555 mg
 - Vitamín A 1555 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.9 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 31.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smícháme máslo, prolisovaný česnek a nasekanou petrželku. Směs přemístíme do středu pečícího papíru, který srolujeme tak, aby vznikl váleček o průměru asi 3 cm a vložíme asi na 1 hodinu do chladničky ke ztuhnutí.
 - 
                                2
Bifteky osolíme, opepříme a ve velké pánvi na oleji orestujeme. Středně propečený biftek smažíme 2 minuty z jedné strany a 3 minuty z druhé strany. Hodně propečený biftek smažíme o 1 minutu déle z každé strany. Záleží také na výšce masa.
 - 
                                3
Ztuhlé máslo vyjmeme z chladničky, nakrájíme na plátky a ihned poklademe na ještě horké bifteky. Servírujeme s hranolky a oblohou.