Makarony po milánsku
Suroviny
- 250 g Špagety, Makarony
 - 40 g Sýr Gruyére
 - 40 g Sýr Parmezán
 - 30 g Žampiony čerstvé
 - 30 g Lanýž
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 40 g Hovězí maso vařené
 - 40 g Šunka dušená
 - 100 ml Hovězí vývar základní
 - 120 ml Omáčka rajčatová
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 450 kcal
 - Sacharidy 50 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 635 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 49 g
 - Cholesterol 47.8 mg
 - Draslík 321.6 mg
 - Vláknina 5279.5 mg
 - Vitamín A 5279.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.4 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Makarony uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat.
 - 
                                2
Šunku a vařené hovězí maso nakrájíme na kostičky, žampiony a lanýže na plátky. Na pánvi rozpustíme 1 lžíci másla, přisypeme kostičky masa a plátky hub, krátce orestujeme. Podlijeme trochou vývaru, promícháme, necháme tekutinu trochu odpařit a stáhneme z ohně.
 - 
                                3
Do těstovin vmícháme 1 lžíci másla, sůl, pepř, oba strouhané sýry a nakonec přimícháme směs z pánve.
 - 
                                4
Rozdělíme na talíře a podáváme s rajčatovou omáčkou.