Zelenina pečená v troubě
Suroviny
- 20 g Tymián čerstvý
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 4 ks Cuketa
 - 4 ks Lilek
 - 4 ks Rajčata
 - 2 ks Paprika zelená
 - 1 ks Dýně
 - 2 ks Paprika červená
 - 2 stroužek Česnek
 - 8 plátek Chléb toastový
 - 0.84 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 - 2 polévková lžíce Balsamico ocet
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 580 kcal
 - Sacharidy 122 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 705 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 122 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 3731.1 mg
 - Vláknina 38555 mg
 - Vitamín A 38555 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 169 mg
 - Vitamín E 10 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme lilky a cukety, pečlivě je osušíme. Potom do nich nožem vytvoříme hlubší zářezy, které prosolíme. Takto nařezanou zeleninu necháme 15 minut odstát, potom ji opatrně a pečlivě vysušíme do papírových utěrek. Dále připravíme dýně, oloupeme a pokrájíme je na větší kusy. Cherry rajčata nařízneme nahoře dvěma zářezy ve formě křížku. Papriky rozřízneme podélně na poloviny a poté na čtvrtky, odstraníme z nich semínka.
 - 
                                2
Do misky nalijeme olej, přidáme k němu dva prolisované stroužky česneku, cukr a jemně nasekaný tymián.
 - 
                                3
Zapékací misku vymažeme olejem, na její dno naklademe připravenou zeleninu. Zalijeme vyrobenou zálivkou.
 - 
                                4
Pak ohřejeme troubu na 180 °C, zeleninu v zapékací misce vložíme dovnitř a pečeme 30 minut.
 - 
                                5
Hotovou zeleninu lehce pokapeme balzamikovým octem a servírujeme s plátky chleba.