Kuře dušené se zázvorem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 710 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 133 g
 - Sodík 441 mg
 - Bílkoviny 59 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 234.4 mg
 - Draslík 660.3 mg
 - Vláknina 4490 mg
 - Vitamín A 4490 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.2 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Odřízneme z kuřete stehýnka a prsíčka, vykostíme tak, aby maso zůstalo v co nejvíce kusech, odložíme stranou. Zbylé maso a kosti i s páteří vložíme do hrnce, přelijeme vodou. Přivedeme k varu a vaříme, poté vývar přecedíme.
 - 
                                2
Pokrájeným zázvorem posypeme vnitřní stranu obou kusů masa, osolíme, opepříme, maso srolujeme a protkneme špikovací jehlou.
 - 
                                3
Scezený vývar nalijeme do hrnce, přidáme 150ml vody, přivedeme k varu, vložíme nakrájenou zeleninu na kostičky - tuřín, mrkev a cuketu, plátky zázvoru, zarolované maso ze stehýnek a kuřecí prsíčka. Necháme 15 minut vařit.
 - 
                                4
Rolky vyndáme z hrnce, uvolníme jehly a maso nakrájíme na plátky. Naložíme je na talíř, vyjmeme prsíčka z hrnce, nakrájíme též na plátky a umístíme na talíř vedle plátků z rolek.
 - 
                                5
Přelijeme trochou vývaru a podáváme.