Vepřová játra dušená na cibulce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 281 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 1273 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 312.4 mg
 - Draslík 312.8 mg
 - Vláknina 1428 mg
 - Vitamín A 1428 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřová játra zbavíme žilek, opláchneme je a nakrájíme na nudličky nebo plátky.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a dorůžova ji osmahneme na polovině tuku. Přidáme játra, za stálého míchání osmahneme, potom přidáme pepř a kmín, zastříkneme trochou vody a za občasného promíchání dusíme pod poklicí doměkka.
 - 
                                3
Měkká játra vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a z prosáté mouky, rozředíme vodou a rozšleháme. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
 - 
                                4
Nakonec omáčku procedíme na játra, velmi krátce podusíme, osolíme a krátce povaříme.