Kančí směs se smetanou
Suroviny
- 60 g Cibule
 - 600 g Kančí maso
 - 480 g Knedlík kynutý
 - 200 g Ledviny - průměr
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 30 g Okurky nakládané
 - 1 g Bobkový list
 - 150 g Zelenina kořenová
 - 40 g Mouka polohrubá
 - 2 g Nové koření celé
 - 2 g Pepř černý celý
 - 200 g Kančí játra
 - 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 1000 ml Voda pitná
 - 20 ml Ocet vinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 549 kcal
 - Sacharidy 48 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 68 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 309.5 mg
 - Draslík 31.4 mg
 - Vláknina 4409.7 mg
 - Vitamín A 4409.7 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kančí maso, játra, ledviny odblaníme, očistíme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, okořeníme celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem. Přidáme celou kořenovou zeleninu, celou cibuli a vaříme doměkka.
 - 
                                2
Vývar přecedíme, veškeré maso nakrájíme na kostky, kořenovou zeleninu na kostičky, vrátíme do vývaru, okyselíme ooctem. Mouku rozmícháme ve smetaně a vývar zahustíme. Nakonec přisypeme strouhanou kyselou okurku a dovaříme. Před podáváním zjemníme kouskem másla.
 - 
                                3
Podáváme s houskovým knedlíkem.