Květákový mozeček

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 850 g Květák
  • 20 g Sůl
  • 150 g Cibule
  • 150 g Tuk
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 600 g Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 248 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 912 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 268.1 mg
  • Draslík 357.9 mg
  • Vláknina 3963 mg
  • Vitamín A 3963 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Květák očistíme, opláchneme a uvaříme v mírně osolené vodě téměř doměkka. Vyjmeme jej a okapaný rozkrájíme nebo rozebereme na malé růžičky.

  • 2

    Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmahneme na tuku dorůžova. Přidáme květák, opepříme a za stálého míchání částečně vysmahneme.

  • 3

    Potom květák zalijeme rozmíchanými vejci a osolíme. Zvolna mícháme, až se vejce srazí a pokrm zhoustne.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu