Vejce zapékaná v žemlích
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 525 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 143 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 300.3 mg
 - Draslík 257.4 mg
 - Vláknina 2329.8 mg
 - Vitamín A 2329.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.5 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 91.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
S žemlí skrojíme vršek a střídku vydlabeme. Uvnitř je potřeme máslem.
 - 
                                2
Oloupaná rajčata nakrájíme na kousky, do každé žemle dáme lžíci rajčat, osolíme, opepříme a rozklepneme vejce.
 - 
                                3
Naplněné žemle urovnáme do zapékací mísy, posypeme nastrouhaným sýrem smíchaným s nasekanou cibulí a pokapeme osolenou smetanou. Zapečeme v troubě dorůžova.
 - 
                                4
Podáváme jako teplý předkrm.