Jehněčí na rajčatech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 599 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 281 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 168 mg
 - Draslík 967.3 mg
 - Vláknina 4519.8 mg
 - Vitamín A 4519.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 60.8 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rajčata pokrájíme na čtvrtky a zbavíme semínek.
 - 
                                2
Maso očistíme a zbavíme tuku, pokrájíme na větší kousky, osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Nahrubo nasekaný česnek osmažíme na pánvi, přidáme pokrájené maso.
 - 
                                4
Zamícháme a necháme osmažit, po chvíli přisypeme pokrájenou šunku a cibuli. Necháme opět chvíli smažit a poté přidáme na nudličky pokrájenou papriku a rajčata.
 - 
                                5
Vše dusíme do změknutí masa a zhoustnutí omáčky.