Kachní prsa na chilli a pomerančích
Suroviny
- 100 g Cukr krupice
 - 1 kávová lžička Sůl mořská
 - 4 ks Kachní prsa
 - 2 ks Cibulka jarní
 - 2 ks Pomeranče
 - 2 ks Badyán
 - 1 ks Skořice celá
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Med včelí
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Zázvor celý
 - 1 polévková lžíce Chilli omáčka
 - 1 polévková lžíce Ocet rýžový
 - 4 polévková lžíce Víno červené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 437 kcal
 - Sacharidy 57 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 600 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 57 g
 - Cholesterol 115.5 mg
 - Draslík 686.4 mg
 - Vláknina 16100.5 mg
 - Vitamín A 16100.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 55.9 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kůru z 1 pomeranče oloupeme a nakrájíme na proužky. Ze 2 pomerančů vymačkáme šťávu. Kůru i šťávu smícháme v kastrůlku s ostatními přísadami na omáčku a povaříme asi 12 minut do zhoustnutí.
 - 
                                2
Očištěná a omytá kachní prsa osolíme, opepříme a kůži potřeme medem.
 - 
                                3
V pánvi na rozehřátém oleji pečeme prsa kůží dolů 3-4 minuty. Potom maso obrátíme a pečeme ještě 10 minut v silně vyhřáté troubě nebo na pánvi. Vyjmeme a necháme asi 5 minut odpočinout.
 - 
                                4
Kachní prsa podáváme nakrájená na plátky, přelitá omáčkou a ozdobená na nudličky nakrájenou cibulkou.
 - 
                                5
Vhodnou přílohou je pyré z vařených brambor a mrkve a podušené fazolky.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                