Kořeněné Batáty
Suroviny
- 45 g Máslo čerstvé
 - 1000 g Brambory sladké (Batáty)
 - 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 200 g Jogurt bílý
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 špetka Kmín drcený
 - 1 špetka Skořice mletá
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 269 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 340 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 20 mg
 - Draslík 853.6 mg
 - Vláknina 8832.9 mg
 - Vitamín A 8832.9 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.5 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve velké pánvi na zpěněném másle krátce osmažíme za občasného míchání nadrcený česnek doměkka. Do pánve přidáme omyté, neoloupané, na kostky nakrájené brambory a pánví potřásáme 1-2 minuty. Vmícháme chilli koření, papriku, římský kmín a skořici. Potom přidáme rajčata a směs zvolna dusíme 1-2 minuty.
 - 
                                2
Přilijeme šťávu z rajčat, podle chuti osolíme a pod pokličkou dusíme 15-20 minut. Během dušení brambory občas lehce obrátíme, ale nemícháme je.
 - 
                                3
Hotový pokrm ozdobíme jogurtem a nasekanou petrželkou.
 - 
                                4
Ihned podáváme.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                