Roštěná se slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 102 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 214 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 14.1 mg
 - Draslík 74.1 mg
 - Vláknina 724.4 mg
 - Vitamín A 724.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Roštěnky naklepeme, nařízneme okraje, osolíme, opepříme a z jedné strany poprášíme hladkou moukou.
 - 
                                2
Nakrájenou slaninu rozpustíme na pánvi, přidáme nakrájenou cibuli a zpěníme.
 - 
                                3
Na tento základ vložíme půl hodiny odleželé roštěnky, pomoučněnou stranou do tuku.
 - 
                                4
Osmahneme po obou stranách vždy 5 minut a podusíme doměkka.