Vývar z hovězích kostí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1412 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 88 g
 - Sodík 5636 mg
 - Bílkoviny 139 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 358.8 mg
 - Draslík 1149 mg
 - Vláknina 5035.9 mg
 - Vitamín A 5035.9 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kosti pečlivě omyjeme, rozsekáme a vložíme do hrnce. Zalijeme je vodou, uvedeme do varu, omezíme příkon tepla, mírně osolíme, přidáme cibuli, celý pepř a pozvolna vaříme nejméně 2-3 hodiny.
 - 
                                2
Do vývaru přidáme očištěnou, opláchnutou a nahrubo nakrájenou kořenovou zeleninu a uvaříme doměkka.
 - 
                                3
Hotový vývar procedíme hustým cedníkem.
 - 
                                4
Tento vývar používáme k přípravě polévek a pokrmů.