Nákyp ze zeleného hrášku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Hrášek
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 100 g Šunka dušená
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dl Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 430 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 261 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 162.2 mg
  • Draslík 548.4 mg
  • Vláknina 21448.8 mg
  • Vitamín A 21448.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 80.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na části másla. Přidáme hrášek, podlijeme trochou vody a dusíme do měkka.

  • 2

    Z kousku másla, z mouky a mléka připravíme hustý bešamel, osolíme, opepříme, vmícháme nakrájenou šunku, sýr, větší část prolisovaného hrášku, kousek másla i zbylý celý hrášek. Necháme vychladnout.

  • 3

    Nakonec do směsi přidáme žloutky a zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

  • 4

    Hmotu nalijeme do máslem vymazané a strouhankou vysypané nákypové formy. Pokrm zapečeme v mírně vyhřáté troubě.

  • 5

    Podáváme s pečivem a zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu