Slanečkové karbanátky
Suroviny
- 4 krajíc Chléb konzumní
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 5 ks Rohlíky bílé
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Slaneček
 - 4 dl Mléko polotučné
 - 5 dl Voda pitná
 - 0.17 dl Olej slunečnicový
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 6 polévková lžíce Strouhanka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 665 kcal
 - Sacharidy 73 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 600 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 185.7 mg
 - Draslík 277.9 mg
 - Vláknina 5502.9 mg
 - Vitamín A 5502.9 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.5 mg
 - Vitamín E 2.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slanečky den předem namočíme do 5 dl vody s 1 dl mléka. 4 rohlíky nakrájíme na kousky, dáme je do mísy a zalijeme zbylým mlékem. zbylý rohlík nakrájíme na kostičky, které v pánvi na másle osmahneme dozlatova.
 - 
                                2
Když jsou rohlíky v mléce dostatečně rozmočené, vymačkáme z nich přebytečné mléko. Slanečky opláchneme pod tekoucí vodou, stáhneme je z kůže, vykostíme a nakrájíme nebo nasekáme na drobné kousky a dáme do mísy k rohlíkům. Směs ochutíme pepřem a dobře ji promícháme. Utvoříme karbanátky, které obalíme mouce, poté v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance.
 - 
                                3
Obalené karbanátky smažíme v pánvi na rozpáleném oleji z každé strany asi 2 minuty dozlatova. Usmažené karbanátky necháme okapat na papírové utěrce a podáváme s chlebem.