Dušené kuřecí filety na šafránu
Suroviny
- 450 g Kuřecí prsa
 - 10 ml Balsamico ocet
 - 250 ml Olej olivový extra panenský
 - 400 ml Mléko sójové
 - 200 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Kurkuma
 - 1 kávová lžička Saturejka
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 3 ks Nové koření celé
 - 3 ks Bobkový list
 - 1 špetka Šafrán
 - 1 polévková lžíce Solamyl
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 979 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 90 g
 - Sodík 438 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 96 mg
 - Draslík 589 mg
 - Vláknina 1949.9 mg
 - Vitamín A 1949.9 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 534.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na větší plátky.
 - 
                                2
Připravíme si marinádu. Do větší mísy nalijeme olivový olej, přidáme kurkumu, saturejku, lžičku soli a špetku šafránu. Ještě nakapeme ocet a vše důkladně promícháme. Do takto připravené marinády vložíme kuřecí plátky a necháme odležet nejméně hodinu.
 - 
                                3
Naložené plátky vyjmeme z marinády a zprudka opečeme na hlubší pánvi. Máme-li opečené všechny kousky, přilijeme k masu zbylou marinádu, podlejeme trochou vody, přidáme bobkový list, nové koření a dusíme doměkka. V průběhu dušení můžeme maso podlévat vodou podle potřeby. Asi po deseti minutách zahustíme Solamylem rozmíchaným v sojovém mléce. Ještě podusíme asi dvě minuty. Před servírováním vyjmeme bobokový list a nové koření. Podle chuti dosolíme.