Sušená treska s citronem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 243 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 93 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 46.3 mg
 - Draslík 614.9 mg
 - Vláknina 1110 mg
 - Vitamín A 1110 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.3 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sušenou tresku vykostíme nakrájíme přibližně stejné kousky a osušíme. Petrželku nasekáme. V hlubokém talíři smíchám 4 lžíce oleje s trochou citronové šťávy. Ve směsi necháme asi 1 hodinu marinovat porce sušené tresky a občas je otočíme. Potom je vyjmeme.
 - 
                                2
Rozehrejeme pánev kousky tresky v ní necháme asi 30 minut dusit. Občas je obracíme a zaléváme marinádou. Potom je vyjmeme, necháme okapat a vychladnout. Po vychladnutí je pokrájíme na proužky.
 - 
                                3
Do mísy nalijeme šťávu z 1 citronu a zbytek oleje, přidáme nasekanou petržel a vidličkou vyšleháme hladkou zálivku. Pokrájenou tresku rozložíme na servírovací mísu, přelijeme omáčkou a podáváme.