Vejce s hříbky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 394 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 368 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 520.7 mg
 - Draslík 1060.4 mg
 - Vláknina 2550 mg
 - Vitamín A 2550 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.7 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 30.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čerstvé hříbky očistíme a nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
Plátky hub vsypeme na pánev a podusíme na másle doměkka. Zalijeme rozšlehanými, osolenými vejci, přidáme nasekanou pažitku a za stálého míchání dosmažíme.
 - 
                                3
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.