Telecí játýrka na šalvěji
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 279 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 194 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 432.5 mg
 - Draslík 432.9 mg
 - Vláknina 3258.8 mg
 - Vitamín A 3258.8 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.4 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěná, omytá a osušená telecí játra nakrájíme na plátky, lehce naklepeme a obalíme v osolené a opepřené hladké mouce. Přebytečnou mouku oklepeme.
 - 
                                2
Na pánvi rozehřejeme olej s polovinou másla, přidáme polovinu jater a z obou stran je opékáme zprudka 2-3 minuty. Vyjmeme a postup opakujeme se zbylými játry.
 - 
                                3
Na pánvi rozehřejeme zbylé máslo, přilijeme citronovou šťávu a přidáme nasekanou šalvěj. Promícháme a vzniklou šťávou zalijeme opečená játra.
 - 
                                4
Každou porci ozdobíme plátky omytého citronu a lístky šalvěje.
 - 
                                5
Ihned podáváme.