Švestkové chuťovky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 154 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 209 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 17 mg
 - Draslík 147.2 mg
 - Vláknina 1815 mg
 - Vitamín A 1815 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sušené švestky bez pecek zalijeme horkou vodou a necháme pár minut namáčet. Scedíme, necháme okapat a osušíme papírovou utěrkou. Plátky slaniny vyrovnáme na pracovní desce, na začátek plátku položíme švestku a lístek bazalky a pevně svineme do závitku, který ještě zpevníme párátkem. Na rozpáleném oleji opékáme asi 4-5 minut, až je slanina křupavá. V průběhu pečení několikrát otočíme ze všech stran.