Minestrone polévka s kuřecím masem
Suroviny
- 200 g Hrášek mražený
 - 50 g Slanina vepřová
 - 10 g Petržel - nať
 - 50 g Sýr Parmezán
 - 90 g Těstoviny konzumní
 - 400 g Kuřecí stehna
 - 1.29 ml Olej olivový
 - 1000 ml Vývar drůbeží
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Cuketa
 - 2 ks Celer řapíkatý
 - 10 ks Bazalka
 - 2 ks Brambory rané
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 773 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 1294 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 100 mg
 - Draslík 526.9 mg
 - Vláknina 10142.2 mg
 - Vitamín A 10142.2 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.5 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve velké hluboké pánvi rozehřejeme olej, přidáme kuřecí stehna a smažíme 5 minut z každé strany. Poté je vyjmeme a odložíme stranou.
 - 
                                2
Snížíme teplotu a dáme na pánev najemno nakrájenou slaninu, cibuli a bylinky a za stálého míchání smažíme 5 minut. Přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu (kromě hrášku) a smažíme 5-7 minut.
 - 
                                3
Kuřecí maso vrátíme na pánev, přilijeme vývar a uvedeme do varu. Přikryjeme poklicí a vaříme 35-40 minut, občas zamícháme.
 - 
                                4
Vyjmeme kuřecí maso, přimícháme hrášek a drobné zavářkové těstoviny a vaříme 7-8 minut, až jsou těstoviny hotové.
 - 
                                5
Mezitím z kuřecích stehen odstraníme kůži, vykostíme, nakrájíme na menší kousky, vrátíme do polévky a prohřejeme. Polévku podle chuti dokořeníme a podáváme posypanou hoblinkami parmezánu a několika lístky bazalky.