Vepřová pečínka na zázvoru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1159 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 96 g
 - Sodík 764 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 226.1 mg
 - Draslík 1444.3 mg
 - Vláknina 8547.3 mg
 - Vitamín A 8547.3 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.1 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřové maso omyjeme a na straně podélně nařízneme tak, abychom ho tzv. otevřeli a plocha se zdvojnásobila. Posypeme jej solí a mletým zázvorem a vetřeme do masa.
 - 
                                2
Naneseme plátky slaniny a nesekanou cibuli, smotáme do rolády a ovážeme provázkem. Povrch znovu potřeme solí, zázvorem a pepřem a na rozpáleném sádle roládu ze všech stran orestujeme.
 - 
                                3
Poté přesuneme do pekáče, podlijeme sádlem a pečeme v troubě rozehřáté na 250C. Po chvíli snížíme teplotu a pečeme doměkka. Pravidelně podléváme vodou.
 - 
                                4
Půl hodiny před dopečením naskládáme do pekáče ještě rozpůlené brambory a rozpůlený česnek a dopečeme. Ihned podáváme.