Vepřové maso vařené se saláty a bulgurem
Suroviny
- 80 g Cibule
 - 250 g Špenát listový čerstvý
 - 250 g Čekanka
 - 140 g Bulgur
 - 250 g Mangold
 - 250 g Šrucha zelná
 - 80 ml Olej olivový
 - 80 ml Ouzo - Metaxa Brandy
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1.6 l Vývar zeleninový
 - 1.6 kg Vepřová plec
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1382 kcal
 - Sacharidy 62 g
 - Tuky 92 g
 - Sodík 2074 mg
 - Bílkoviny 70 g
 - Uhlovodany 62 g
 - Cholesterol 331.1 mg
 - Draslík 2107.8 mg
 - Vláknina 23525.8 mg
 - Vitamín A 23525.8 mg
 - Vitamín B6 1.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 54.3 mg
 - Vitamín E 4.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a opláchnuté maso nakrájíme na větší kusy. Saláty omyjeme, rozebereme a v horké vodě povaříme zhruba 3 minuty. Poté salát scedíme a necháme okapat. Cibuli nakrájíme nadrobno.
 - 
                                2
Nakrájené maso ze všech stran osmažíme na oleji spolu s cibulí. Vlijeme vývar, ouzo a na mírném plameni vaříme, až je maso měkké. Během vaření pečlivě sbíráme pěnu.
 - 
                                3
Deset minut před koncem varu k masu přimícháme saláty, bulgur, sůl, pepř a dovaříme. Nakonec vmícháme vejce rozšlehaná s citronovou šťávou.