Zámecké brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 370 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 270 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 29.8 mg
 - Draslík 774.4 mg
 - Vláknina 9375 mg
 - Vitamín A 9375 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.4 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme a pokrájíme podélně na čtvrtky (malé ponecháme vcelku). Zalijeme je studenou vodou, uvaříme a ocedíme.
 - 
                                2
Na pánvi rozehřejeme větší množství tuku, opečeme na něm brambory a potom je ještě zapečeme v troubě dozlatova. Tuk slijeme, přidáme 20g másla a pokrm osolíme.
 - 
                                3
Podáváme jako přílohu k masům.