Krušnohorské zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 288 kcal
 - Sacharidy 59 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 156 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 59 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 891.9 mg
 - Vláknina 36596.4 mg
 - Vitamín A 36596.4 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.5 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nastrouháme zelí, nakrájíme na kousky jablko bez jader a vše vložíme do hrnce.
 - 
                                2
Přidáme sůl, cukr, ocet, šťávu a kůru z pomeranče, sáček s kořením a vše promícháme. Upěchujeme (stlačíme) vařečkou nebo rukou a necháme uležet 1 hodinu.
 - 
                                3
Nakrájíme na kolečka cibuli, necháme ji na rozpáleném husím sádle zesklovatět a přidáme do hrnce.
 - 
                                4
Promícháme, přilijeme víno a 15 minut dusíme. Pak odstraníme sáček s kořením.
 - 
                                5
Nastrouháme najemno bramboru, přidáme do zelí a opět vaříme dalších 15 minut.