Okoun se špenátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 520 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 522 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 42.5 mg
 - Draslík 481.9 mg
 - Vláknina 12161.7 mg
 - Vitamín A 12161.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23 mg
 - Vitamín E 4.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Špenátový protlak připravíme běžným způsobem. Ochutíme jej pepřem a špetkou muškátového oříšku.
 - 
                                2
Očištěné porce okouna zalijeme vínem smíchaným se šťávou a kůrou z citronu, pepřem, drceným bobkovým listem a nastrouhanou cibulí. Dusíme asi 5 minut.
 - 
                                3
Do olejem vymaštěné mísy z varného skla rozetřeme nejdříve špenát, na něj položíme porce ryby a povrch zasypeme nastrouhaným sýrem.
 - 
                                4
Pokrm zapečeme v troubě.