Lilky a papriky na sečuánský způsob
Suroviny
- 15 g Zázvor celý
 - 120 ml Vývar zeleninový
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 kávová lžička Ocet vinný
 - 1 kávová lžička Solamyl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Lilek
 - 1 ks Paprika zelená
 - 2 ks Chilli paprička sušená
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř sečuánský
 - 2 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 154 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 216 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 0.5 mg
 - Draslík 557.2 mg
 - Vláknina 15100 mg
 - Vitamín A 15100 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.8 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Lilek přepůlíme a povrch lehce nařežeme nožem. Mírně posolíme a necháme asi půl hodiny okapat. Z lilků opatrně vymačkáme zbytek šťávy a omyjeme pod studenou vodou. Osušíme a nakrájíme na kostky o straně 2,5 cm.
 - 
                                2
Wok rozpálíme, vlijeme olej, přidáme lilek a za stálého míchání smažíme 5 minut. Vyjmeme a dáme stranou.
 - 
                                3
Do woku přilijeme 2 lžíce oleje, přidáme utřený česnek a nastrouhaný zázvor, smažíme asi 1 minutu. Přidáme cibuli nakrájenou na 2,5 cm kousky a smažíme další 2 minuty. Nakonec přidáme lilek, nakrájenou papriku, a chilli papričky, ještě asi 1 minutu smažíme. Přidáme ostatní přísady a promícháme.
 - 
                                4
Přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Ihned podáváme.