Salsify pečené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 234 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 1793 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 15 mg
 - Draslík 355.4 mg
 - Vláknina 4020 mg
 - Vitamín A 4020 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ze salsifů použijeme dužnatý kořen. Salsify očistíme, omyjeme a nakrájíme na špalíčky. Zakapeme citronovou šťávou, aby nehnědly, vložíme do osolené vroucí vody a povaříme 10 minut, scedíme, necháme okapat.
 - 
                                2
Do pekáčku dáme 2 lžíce másla, přiložíme salsify, podlijeme trochou vývaru a dáme péct. Pečeme při střední teplotě asi 15 minut.
 - 
                                3
Hotové salsify podáváme s vařeným bramborem.