Jarní zelená polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 277 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 519 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 14.3 mg
 - Draslík 821.7 mg
 - Vláknina 9362.5 mg
 - Vitamín A 9362.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 51.7 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V polévkovém hrnci na oleji osmažíme nakrájenou šalotku a kolečka pórku. Po 5 minutách přidáme nakrájené brambory a nasekanou řeřichu, za občasného zamíchání smažíme ještě další 3 minuty.
 - 
                                2
Zalijeme mlékem, vývarem, přidáme černý pepř podle chuti. Přivedeme k varu a zvolna vaříme asi 20 minut pod pokličkou.
 - 
                                3
Vypneme oheň a necháme několik minut zchladnout. Polévku rozmixujeme dohladka. Vrátíme na oheň a na mírném plameni přivedeme k varu.