Ovocný sorbet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 144 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 3 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 84.9 mg
 - Vláknina 6560 mg
 - Vitamín A 6560 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.4 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce nalijeme vodu, přisypeme cukr a provaříme. Necháme vychladnout, přimícháme ovoce a rozmixujeme. Podle chuti můžeme zakápnout limetkovou šťávou.
 - 
                                2
Směs nalijeme do formiček a vložíme do mrazáku. Každých 20 minut sorbet promícháme, aby se neoddělovala tekutina od ovoce. Takto postupujeme až do úplného ztuhnutí.
 - 
                                3
Sorbet podáváme samostatně nebo jako součást různých dezertů.