Steak z vysoké roštěné
Suroviny
- 700 g Hovězí roštěnka vys. peč.
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Sůl mořská
 - 2 špetka Pepř citronový
 - 2 stroužek Česnek
 - 0.5 dl Olej olivový extra panenský
 - 4 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1.5 polévková lžíce Tymián čerstvý
 - 1.5 polévková lžíce Koření Steak 7 pepřů
 - 1.5 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
 - 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 0.47 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 595 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 481 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 193 mg
 - Draslík 66.8 mg
 - Vláknina 1418.9 mg
 - Vitamín A 1418.9 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.4 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytou roštěnou osušíme a nakrájíme na 4 plátky 3 cm silné. Plátky silně okořeníme, a osolíme a všech stran je pokapeme olivovým olejem (2 lžíce).
 - 
                                2
Gril si rozehřejeme na téměř na 300°C. Omyjeme a osušíme snítku rozmarýnu a tymiánu. Do misky si dáme asi 3 lžíce olivového oleje ve kterém jsme si rozmíchali 2 špetky citrónového pepře. Steaky grilujeme na přímém ohni 4-5 minut z každé strany a často je potíráme snítkami bylinek, které si omáčíme v připraveném oleji. Jakmile máme steaky ugrilované, zabalíme je do alobalu a necháme "odpočinout" asi 4-5 minut.
 - 
                                3
Mezitím si pokrájíme nadrobno omytou petrželovou nať a v misce ji smícháme s drobně pokrájeným česnekem, citronovou šťávou a 0.5 dl olivového oleje. Steaky rozbalíme, obalíme v ochucené petrželce, pokrájíme, dochutíme hrubou mořskou solí a podáváme.