Zapékaná vejce s křenem a červenou řepou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 437 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 430 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 282.1 mg
 - Draslík 245.4 mg
 - Vláknina 3253.2 mg
 - Vitamín A 3253.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.1 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce vložíme do vroucí vody v kastrůlku, povaříme 10 minut natvrdo, scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a rozkrojíme podélně na půlky. Zapékací mísu vymažeme 60 g másla, posypeme solí a jemně nastrouhanými dvaceti gramy křenu. Na křen vyskládáme půlky vajíček, potřeme zbylým rozpáleným máslem a slabě posypeme solí, pepřem, opět zbylým nastrouhaným křenem, nakonec strouhaným sýrem.
 - 
                                2
Ihned vložíme do horké trouby, při 220 stupních pečeme přibližně 10 minut.
 - 
                                3
Po upečení rozdělíme podle porcí na jednotlivé dezertní talířky, každou porci ozdobíme na tenká kolečka pokrájenou ředkvičkou a na kolečka krájenou červenou baby řepou, kterou pokapeme olejem.