Bílá fazolková polévka
Suroviny
- 200 g Fazolové lusky zelené
 - 200 g Brambory
 - 100 g Cibule
 - 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 10 g Bujón zeleninový
 - 20 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 špetka Petržel nať sušená
 - 1 stroužek Česnek
 - 0.5 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce řepkový olej
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 215 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 421 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 4 mg
 - Draslík 749.2 mg
 - Vláknina 13469 mg
 - Vitamín A 13469 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.8 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na oleji dorůžova orestujeme cibulku, přidáme očištěné, na kostičky nakrájené brambory, zelené fazolky, vodu a zeleninový bujon. Vaříme přibližně 10 minut.
 - 
                                2
Ve vodě rozmícháme mouku kterou polévku zahustíme.
 - 
                                3
Osolíme a dochutíme citronovou šťávou.
 - 
                                4
Zjemníme smetanou.